MINDstrain metoden

MINDstrain metoden er skruet sådan sammen, at den er enkel at lære og udføre.

Det er helt med vilje – for det skal være så nemt som muligt at gøre det, der skal til, for at komme ud af stress.

MINDstrain-metoden giver dig bl.a.:

  • Værktøjer til at du kommer ud af stress og forebygger at du lander i det.
  • Kontrollen tilbage over dine tanker og nattesøvn.
  • Evnen til at genkende situationer der før Mindstrain ville stresse – men som nu ikke har nær så høj grad af indvirkning på dig.
  • Bevidstheden om, hvad dine tanker kommer af og hvorfor.
  • Bedre kontrol over, hvordan du reagerer i pressede situationer.
MINDstrain
Percieved Stress Scale - mindstrain

Percieved Stress Scale

Vi starter med at måle din tilstand fra allerførste kontakt – det er typisk i telefonen. Og de spørgsmål er de samme hele vejen igennem forløbet; uanset om der skal 1 eller 5 sessioner til.

Her bruger jeg PSS10 – Percieved Stress Scale som er en international standard; der bruges til at vurdere stress ud fra. Det gode ved dén metode er, at det er helt og aldeles individuelt, hvordan man måler sig og det er dermed ens egen grund-status, vi vurderer fremgangen på, fra gang til gang.

Så taler vi lidt om hvilke tanker, der er på spil og ud fra de svar kan jeg vurdere, om det er MINDstrain, der skal til; eller om der er mere i gryden, som MINDstrain ikke kan bruges til. Hvis det er tilfældet, får du selvfølgelig besked om det; så du kan få den rigtige hjælp. 

Jeg forklarer også gerne lidt om, hvad MINDstrain er og hvad det kan, for det er der ikke så mange, der ved endnu; og så tager du selv stilling til, om vi skal aftale et forløb.

Hvor og hvornår

 

Forløbet kan gøres fysisk på mit kontor eller online- Der er nogle klienter, der vælger at forløbet tages på deres kontor på arbejdspladsen.

Du bestemmer helt selv. 

De første par sessioner går der som regel max 1 uge imellem; alt efter hvordan du har det og hvordan det passer med kalenderen.

Sådan foregår det gang for gang

 

Den første session foregår altid efter samme opskrift, uanset om du er hos mig eller en anden certificeret MINDstrain-coach. Og når du har haft den, har du en ny forståelse af, hvad det er der foregår når vi tænker. Og du har fået dit første værktøj til at få ro på hele sit system igen, så du bedre kan sove om natten og dermed også bedre tænke klart igen. Du får også en illustration til at hjælpe dig med at huske det, du har lært på første session.

På anden session gennemgår vi det, du lærte på første session. Og vi sikrer os, at du kan bruge værktøjet som det er meningen, det skal bruges. Der er som regel også dukket spørgsmål op undervejs som vi så adresserer i fællesskab; så du kan arbejde videre. Måske får du på anden session et nyt værktøj – det kommer lidt an på, hvordan det går for dig.

På 3. session samler vi igen op på forrige session – det er jo ikke specielt for MINDstrain, det er helt almindelig praksis når ny læring skal sikres – og hvis ikke du fik værktøj 2 på 2. session så får du det som regel hér. Måske bliver du bedt om at bruge det, måske taler vi bare om det, så du har det; hvis du engang skal bruge det. Det er lidt forskelligt alt efter hvordan du arbejder med værktøjerne.

Nogle klienter vælger at stoppe efter 3. session fordi de føler, de er ude af stress igen og har hvad de skal bruge for ikke at lande i stress igen fremover. Andre føler at de gerne vil have 4. og 5. session med og det er helt og holdent op til klienten.

Vi slutter altid af med en afslutningssamtale

 

På 4. og 5. session følger vi op på hvordan det går med at bruge værktøjerne og hvis der er dukket tanker op eller spørgsmål, så håndterer vi dem i fællesskab, så du til sidst kan selv og ved at du kan selv i fremtiden.

Når den sidste session er foretaget har vi en afslutningssamtale. Den kommer nogle gange lidt tid efter sidste session og andre gange kommer den samtidig med sidste session. Det vurderer vi sammen.

Hvordan MINDstrain hjalp Nikolaj

”At Mindstrain virker over al forventning, har jeg konstateret i efteråret 2019, hvor 3 af mine nærmeste er faldet som fluer pga. alvorlig, langvarig sygdom. Det har været forfærdelige måneder, med sorg, tristhed, magtesløshed, følelsesmæssige rutsjeture – men pga. Mindstrain har jeg fået min nattesøvn og derfor været i stand til at håndtere alle de tanker og følelser, der er kommet væltende i en lind strøm fordi livet nu engang tog den drejning, det gjorde. Og jeg har opdaget at især de pauser, jeg holder med vilje, gør mig i stand til at tage tingene som de kommer, en dag af gangen.”

Stresshåndtering

Sådan foregår det