Stresshåndtering
Har du mistet overblikket og brug for at komme videre?
Symptomer på stress
Hvornår sker der hvad?
Vi kan stresse over helt individuelle ting. Det, som presser den ene person, betyder måske slet ikke noget for den anden person.
Det vi har tilfælles, er de symptomer, der kan opstå, uanset hvad det så er, der presser så meget, at der bliver tale om stress. Nogle kan tåle meget store mængder af pres uden at knække. Andre kan kun tåle en lille mængde før det går galt. Nogle kan tåle en vis mænge pres over lang tid uden at det mærkes og andre kan ikke. Så der er altså tale om både den opfattede mængde af pres og så den tidsmængde, man oplever at være i stress.
For at det skal give mening at tale om symptomer, er det smart at vide, hvordan kroppen og hjernen opfører sig, når der ikke er tale om stress.

Hvad er stress
Stress er en overbelastning.
I den her specifikke kontekst, stresscoaching, er det vores hjerner, der kommer på så meget og/eller så vedvarende overarbejde, at det kan få kroppen til at kollapse, hvis ikke vi stopper stresstænkningen.
Det er den meget omtalte dråbe, der får bægeret til at flyde over.
Det er underordnet, om det er arbejdsrelateret stress, om det kommer fra familiesituationen eller privatlivet. Stress er stress, kan man sige.
Fællesnævneren for stress i MINDstrain-kontekst er, at der er tale om en måde at tænke på, der tilfører mere uhensigtsmæssig tænkning; i stedet for at skrue ned for den måde at tænke på, der lander en selv i stress.
Metoder til stresshåndtering
Jeg bruger MINDstrain metoden til stresshåndtering.
MINDstrain metoden er skruet sådan sammen, at den er enkel at lære og udføre.
Det er helt med vilje – for det skal være så nemt som muligt at gøre det, der skal til, for at komme ud af stress.
Er din medarbejder ramt af stress, så læs med her.