MINDstrain-metoden er en dansk psykologisk metode, som Stig Sølvhøj har udviklet i 2013-2015.

Det er en videreudvikling af metakognitiv terapi, der er en teoretisk psykologisk model som blev udviklet i 1995 af Adrian Wells og Hans M. Nordahl.

Fra 2017 har Stig Sølvhøj og Katrine Sejersen-Permin udviklet videre på MINDstrain, så den fremstår i den form, de certificerede terapeuter, psykologer og coaches skal bruge i dag.

MINDstrain
Percieved Stress Scale

Hjælp til tanke processen i stedet for tankeindholdet

Denne metode er forskellig fra mange andre ved et at den lærer klienterne at forholde sig til tankeprocesserne i stedet for tankeindholdet. Og derfor er den en effektiv og også skånsom måde at arbejde med stressede mennesker på.

Når du sidder hos en MINDstrain-coach taler vi ikke om det, du tænker på. Vi taler om måden, du tænker OM det på.

Så det er ikke nødvendigt at du taler om din fortid, eller hvorfor du ønsker dig noget bestemt af din fremtid, hvilket mange føler er en lettelse når de nu har brug for noget hjælp til at komme ud af stress.

Metoden kan både bruges, når skaden er sket og stress er erkendt og skal håndteres i samarbejde med en MINDstrain-coach.

Og så er der også udviklet et effektivt og enkelt e-lærings-program til forebyggelse af stress, som hjælper brugerne og arbejdspladser med at opbygge robusthed og mere hensigtsmæssige tankeprocesser; der er med til at øge trivslen hos medarbejderne.

Produktet udvides stadig; alt efter hvad de forskellige kunder har brug for, som passer til den måde, de driver forretning på – men metoden og forskningen er stadig den samme.