”Jeg forstår ikke, hvad der sker med mig”, fortalte klienten; ”Jeg plejer aldrig at have det sådan. Jeg er sådan en, der kan have en masse ting i gang samtidig. Men nu … jeg går helt i baglås når jeg skal i gang med dagens opgaver og jeg får nærmest åndenød og må lige sidde ned”.

Det var tydeligt at høre, at han mente det og at det overhovedet ikke var en rar situation for ham at være i. Men det var ikke en situation, han sådan lige kunne se sig ud af.

Han havde ellers prøvet at gøre, som han plejede, når der var tryk på, på arbejde. Han havde sat farten op, brugt mere tid ud over de sædvanlige 40 timer.

Han forsøgte at slappe af, når han kom hjem, men det var svært, når familien gerne ville være sammen med ham og gradvist ikke længere kunne genkende ham fordi han trak sig mere og mere og til sidst blev sur og ikke var til at være sammen med.

MINDstrain

”Tænker du, det kan være farligt at have det sådan dér?” spurgte jeg, for det spørger jeg altid om, når jeg coacher MINDstrain.

Det gjorde han. Så meget, at han med tårer i øjnene fortalte, at han var bange for at han kunne blive virkelig alvorligt syg af det.

Selvfølgelig fik han en Kleenex, for selvom boksen ikke står fremme; så har jeg dem klar i reolen, hvis der er brug for dem. Efter lige at have tage en tår af sin the og fået lov at samle sig lidt, kunne vi fortsætte med MINDstrain-sessionen.

Efter første session, kunne Niels gå hjem og lave vores visualiserings-øvelse, som hjælper med, at vi kan falde i søvn; så vi får ro på hele systemet igen og kan arbejde videre på at komme ud af stress.